Naslov Vpliv elektronskega poslovanja na oskrbne verige
Avtor Lesničar Tanja
Leto 2002
Vir

Cobiss

Ustanova Ekonomska fakulteta
Mentor Kovačič Andrej
Datum vnosa 19.01.2005
Povzetek

Internet vpliva tudi na oskrbne verige v raznih industrijskih panogah, spremenil je način upravljanja, planiranja in kontroliranja oskrbnih verig. Avtorica želi v magistrskem delu preučiti spremembe, ki jih je poslovanje s pomočjo interneta povzročilo v oskrbnih verigah podjetij.

V prvem delu je podan pregled teorij o oskrbnih verigah, analizirani so problemi pri oblikovanju strateških partnerstev, avtorica je opravila tudi pregled meril za merjenje učinkovitosti oskrbne verige. Teoretični del se zaključuje z analizo nekaterih uspešnih primerov podjetij, ki jim je tudi s pomočjo interneta uspelo povečati tržni delež ter povečati svoje prihodke. Drugi del naloge je namenjen preučevanju delovanja oskrbne verige v Gorenju. Analizirani so različni poslovni procesi, predstavljene so prednosti in slabosti obstoječe oskrbne verige, avtorica pa je izdelala tudi nov model oskrbne verige, ki poudarja prednosti in zmanjšuje slabosti.

V sklepnem delu naloge avtorica poudari, da mora podjetje s pomočjo dobre analize izbrati poslovni model, ki omogoča vključitev v oskrbno verigo s poslovnimi partnerji, model pa naj bo prilagojen elektronskemu poslovanju.

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 1.039 KB)

 

Ključne besede

podjetje, poslovanje podjetja, elektronsko poslovanje, oskrba, verižna trgovina, optimizacija, strateške povezave, partnerstvo, Slovenija, industrijsko podjetje,

Print