Naslov Analiziranje poslovanja podjetja v pogojih elektronskega poslovanja
Avtor Marc Mojca
Leto 2003
Vir

Cobiss

Ustanova Ekonomska fakulteta
Mentor Tekavčič Metka
Datum vnosa 19.01.2005
Povzetek

Avtorica želi z magistrskim delom ugotoviti, kako se analiziranje in vrednotenje podjetja, ki posluje v elektronskem okolju razlikuje od podjetja, ki posluje v tradicionalnem okolju. Prikazati želi celovit pogled na analizo elektronskih podjetij.

Po uvodu se avtorica posveti metodologiji in osnovnim pojmom kot so nova ekonomija, elektronsko poslovanje in podobno. Tretje poglavje predstavlja povezavo med elektronskim poslovanjem in ekonomijo ter družbo, pri čemer je poudarek na slovenskih razmerah. V četrtem poglavju spoznamo elektronska podjetja z vidika njihove organizacije in poslovnih modelov na internetu. Naslednje poglavje je osrednji del magistrskega dela, namenjeno pa je analizi poslovanja podjetja. V šestem poglavju avtorica oblikuje shemo, ki lahko služi kot osnoven model elektronskega poslovanja, nato pa predstavi analizo spletnega poslovanja na primeru spletne trgovine Merkur.

V zaključku avtorica povzame nalogo in pove, da pri vrednotenju elektronskih podjetij obstajajo posebnosti, saj elektronsko poslovanje zahteva in hkrati omogoča spremljanje novih kazalnikov, ki se nanašajo na uspešnost poslovanja in odnosov s kupci.

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 1.795 KB)

Ključne besede

podjetje, poslovanje podjetja, elektronsko poslovanje, poslovno okolje, klasifikacija, organizacija, uspešnost poslovanja, analiza,

Print