Naslov Oglaševanje v virtualnih svetovih
Avtor Gorjan Gregor
Leto 2004
Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Kline Mihael
Datum vnosa 06.06.2005
Povzetek

Eden izmed stranskih produktov tehnološkega razvoja 21.stoletja so tudi virtualni svetovi. Namen diplomskega dela je predvsem raziskati možnosti oglaševanja v virtualnih svetovih in ugotoviti, ali je takšno oglaševanje sploh smiselno. Pri raziskovanju se je avtor osredotočil predvsem na 3-D svetove, ni pa zanemaril niti interneta.

Nalogo sestavlja več poglavij. Prvo poglavje je namenjeno avtorjevim uvodnim besedam, drugo poglavje zajema razlago in opredelitev kanala, medija in načina komuniciranja, in se osredotoči predvsem na virtualne svetove. Tretje poglavje opisuje sidranje podobe v virtualnem svetu in možno delovanje oglasa, nato se naloga obrne k značilnostim interaktivnih medijev in marketingu v virtualnih svetovih. Šesto poglavje Tržno komuniciranje v realnem in virtualnem svetu vsebuje primerjavo oglaševalskih možnosti v obeh svetovih in kratko analizo računalniških iger in oglaševanja v njih. 

Oglaševanje v virtualnem svetu je še v razvoju, uporablja pa ga vedno več podjetij. Priložnosti za oglaševanje v virtualnih svetovih je veliko, podjetja, ki bodo iznajdljiva, pa si lahko z uporabo tovrstnega oglaševanja pridobijo prednost pred konkurenti.

Podrobnosti

Diploma >> (pdf, 848 KB)

Print