Naslov E-izobraževanje kot alternativna oblika izobraževanja zaposlenih
Avtor Pečnik Tjaša
Leto 2005
Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Ilič Branko
Datum vnosa 06.06.2005
Povzetek

Klasičen način izobraževanja in podajanja znanja preko izobraževalnih institucij danes postopoma zamenjuje nova oblika izobraževanja, ki postaja vse bolj aktualno tudi v slovenskih organizacijah - to je e-izobraževanje. Če na kratko povzamemo hipotezo, ta pravi: najverjetneje je pričakovati, da bodo z naraščanjem informacijske pismenosti in večanjem internetnih priključkov naraščali načini in pomen izobraževanja na daljavo, s tem vzporedno pa tudi e-izobraževanje.

Teoretični del naloge zajema razmejitev osnovnih pojmov, ki so potrebni za razumevanje te teme, prikaz fenomen e-izobraževanja in izobraževanja na daljavo ter pomene izobraževanja za ogranizacije. Drugi, empirični del naloge pa vsebuje rezultate opravljene ankete med zaposlenimi v podjetju Telekom d.d. in analizo teh podatkov.

V slovenskih podjetjih naj bi se zaenkrat premalo zavedali pomena znanja in izobraževanja. E-izobraževanje naj bi služilo kot dopolnilo in obogatitev tradicionalne oblike izobraževanja, kot takega pa so e-izobraževanje v Telekomu dobro sprejeli. Odprto pa ostaja vprašanje, ali je znanje, pridobljeno z e-izobraževanjem ekvivalentno znanju, ki gapridobimo na klasičen način?

Podrobnosti

Diploma >> (pdf, 611 KB)

Print