Naslov Spletna televizija za gluhe in naglušne
Avtor Tina Grošelj
Leto 2007
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Kamin Tanja
Datum vnosa 20.03.2008
Povzetek

Gluhi in naglušni se dnevno srečujejo s premagovanjem komunikacijskih ovir. Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije (ZDGNS) zato nenehno izpopolnjuje oblike informiranja svojih uporabnikov s pomočjo sodobnih tehnologij. Avtorica v diplomskem delu želi raziskati ali spletna televizija na spletni strani ZDGNS zapolnjuje informacijsko vrzel s temami, o katerih nihče drug ne poroča.

V začetku avtorica predstavi invalidske organizacije, nato sledi poglavje o gluhih in naglušnih, četrto poglavje pa je namenjeno komuniciranju kot sistemu sporazumevanja. V petem poglavju so predstavljeni množični mediji za informiranje gluhih in naglušnih, v šestem pa spletna televizija ZDGNS. Avtorica je preverjala stališča gluhih in naglušnih do spletne televizije z vprašalnikom zaprtega tipa. Rezultati so prikazani s pomočjo tabel in grafov.

Avtorica v zaključku pove, da spletna televizija zagotovo pripomore k razvoju neodvisnosti gluhih, rezultati ankete pa kažejo na veliko uspešnost in dobro sprejetost projekta med ciljno publiko.

Podrobnosti

Diplomsko delo >> (pdf, 687 KB)

Ključne besede

ljudje s posebnimi potrebami, gluhi, naglušni, splet, spletna televizija

Print