Naslov Optimalna izkušnja pri uporabi spletnih iskalnikov
Avtor Urška Sreš
Leto 2007
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Petrič Gregor
Datum vnosa 20.03.2008
Povzetek

Svetovni splet postaja vedno bolj kompleksen ter obsežen, pri obvladovanju velike množice podatkov pa nam pomagajo spletni iskalniki. Veliko spletnih iskalnikov danes poleg iskanja ponuja še veliko dodatnih aplikacij. Ta orodja oziroma iskalniki-portali so raziskovani objekt diplomskega dela.

Prva štiri poglavja so namenjena teoretskemu delu. Najprej se avtorica posveti teoretskim konceptom spletnih iskalnikov v konceptu svetovnega spleta, sledi novo komunikacijsko okolje spleta ter opredelitev, kako se uporabniki gibljejo v njem. Optimalna uporabniška izkušnja je glavna tema četrtega poglavja. Empirični del se začne z opredelitvijo raziskovalnega okvirja, izpeljavo hipotez ter operacionalizacijo. Šesto poglavje je namenjeno analizi pridobljenih podatkov, sledita pa še povzetek rezultatov ter zaključek.

Posameznik mora interakcijo s spletnim iskalnikom-portalom zaznati kot koristno ter prijetno. Spletno mesto, ki bo spodbujalo in izvabljalo prijetno uporabniško izkušnjo bo zagotovo bolj obiskano, uporabniki pa se bodo na njem dlje zadržali.

Podrobnosti

Diplomsko delo >> (pdf, 803 KB)

Ključne besede

svetovni splet, iskalnik, portal, uporabniška izkušnja

Print