Naslov Motivacija v izobraževanju odraslih
Avtor Živec Maja
Leto 2007
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Židan Alojzija
Datum vnosa 20.03.2008
Povzetek

Znanje danes zaradi tehnološkega razvoja, globalizacije, razvoja informacijskih tehnologij in novih načinov komuniciranja ter dela izjemno hitro zastareva. Znanje moramo neprestano izpopolnjevati, med temeljnimi viri pridobivanja znanja pa je izobraževanje. V različne oblike se moramo vključevati v vseh življenjskih obdobjih, tudi v starejših.

Avtorica želi z diplomsko nalogo ugotoviti, zakaj se odrasli odločajo za izobraževanje, kakšne so njihove spodbude in ovire. V začetku so opredeljeni temeljni pojmi motivacije, motiva, učenja ter izobraževanja. Tretje poglavje ponuja pregled motivacijskih teorij, četrto pa značilnosti izobraževanja odraslih. Teoretični del se zaključuje s poglavjem o značilnostih in vlogi motivacije v izobraževanju odraslih. V poglavju o raziskavi avtorica predstavi izhodišča raziskave in rezultate.

Odrasle motivira predvsem želja po pridobivanju novega znanja, ki jim ob omogočil razvoj, preko izobraževanja pa bi radi dosegli tudi osebno rast ter lastne cilje. Največji oviri sta pomanjkanje časa in stroški izobraževanja.

Podrobnosti

Diplomsko delo >> (pdf, 475 KB)

Ključne besede

izobraževanje, odrasli, tehnologija

Print