Naslov Samopredstavitev na internetu
Avtor Mojca Kropec
Leto 2008
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Kuhar Metka
Datum vnosa 26.06.2008
Povzetek

Samopredstavitve ali procesi upravljanja z vtisi o sebi so procesi vplivanja na podobe, ki jih imajo o nas komunikacijski partnerji. Navadno se želimo predstaviti v lepi luči, zato včasih dajemo tudi napačne informacije. Za internet pa v splošnem velja da je odkrivanje samega sebe lažje in hitrejše.

Prvi del diplomske naloge se začne s poglavjem o komuniciranju, zajetih pa je več vidikov: računalniško posredovano komuniciranje, komunikacijsko delovanje, internet, splet ter uporabniki. Tretje poglavje je namenjeno opredelitvi pojma samopredstavitev z vidika različnih teorij. Virtualna resničnost je glavna tema nadaljevanja, peto poglavje pa je osredotočeno na samopredstavitev na internetu. Empirični del naloge predstavlja analiza spletnih dnevnikov oziroma analiza spletne samopredstavitve.

V zaključku avtorica pove, da vsak medij omogoča določenemu delu sebstva, da pride do izraza. V virtualnem svetu je najpomembnejši marker vzdevek, ki o uporabniku ustvarja določeno mnenje in prepoznavnost, sicer pa se proučevani najstniki najpogosteje predstavljajo skozi pomembne druge in telo.

Podrobnosti

Diplomsko delo >> (pdf, 482 KB)

Ključne besede

internet, komuniciranje, sebstvo, samopredstavitev

Print