Naslov Analiza uporabnosti spletnega mesta Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja
Avtor Darija Lorbek
Leto 2008
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Lozar Manfreda Katja
Datum vnosa 17.07.2008
Povzetek

Vsaka znanstvena institucija se mora ustrezno predstaviti na spletnem mestu ali spletni strani, ki mora biti prijazna do uporabnikov in vsebinsko bogata. Podobno velja tudi za knjižnico.

Avtorica je v nalogi s pomočjo spletne ankete, strokovnega pregleda spletnega mesta in intervjuja z vodjo knjižnice skušala ugotoviti uporabnost Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja (ODKJG). Po uvodnem poglavju se je posvetila spletnim mestom knjižnic in njihovemu pomenu, v tretjem poglavju pa je definirana uporabnost spletnega mesta. Glavna tema četrtega poglavja so metode evalvacijskih študij spletnih mest knjižnic, peto poglavje pa je namenjeno analizi omenjenega spletnega mesta.

Avtorica je ugotovila, da na analizo uporabnosti spletnega mesta vplivajo le izkušnje anketirancev z uporabo spletnega mesta, poleg tega pa ugotavlja tudi, da sta pogostost uporabe in zadovoljstvo pozitivno povezani spremenljivki. Pogosteje kot neka oseba uporablja določeno spletno mesto oziroma del njega, bolj je z njim zadovoljna.

Podrobnosti

Diplomsko delo >> (pdf, 879 KB)

Ključne besede

knjižnice, IKT, spletno mesto, spletišče, uporabnost

Print