Naslov Spletne igre na srečo pri nas

Pravilnik o prirejanju iger na srečo prek interneta oziroma drugih telekomunikacijskih sredstev je v veljavi že od maja 2008, nihče, niti Športna loterija, od 15 koncesionarjev pa še ni izpolnil vseh zahtev za izvajanje tovrstnih storitev.

"Prvi pogoj za prirejanje spletnih iger na srečo je pridobljena koncesija za trajno prirejanje klasičnih iger na srečo oziroma prirejanje posebnih iger na srečo v igralnicah. Ima jo 15 družb, vse slovenske, vendar nobena od njih še ne izpolnjuje vseh zahtev," razlagajo na finančnem ministrstvu.  "Koncensionarji morajo skleniti aneks k veljavni pogodbi, v katerem se med drugim določijo spletne igre, ki jih smejo prirejati. Poleg tega morajo pridobiti dovoljenje ter izpolniti vse predpisane pogoje".

Na ministrstvu navajajo mnenje švicarskega inštituta za mednarodno pravo, ki je v letu 2006 podal oceno, da naj bi prihodki od prirejanja spletnih iger v državah članicah EU pomenili od tri do pet odstotkov celotnih prihodkov. Od leta 2004 do 2009 naj bi še naraščali, in sicer po 40-odstotni povprečni letni stopnji, ob predpostavki, da te številke veljajo tudi za Slovenijo, bi tovrsten prihodek za proračun znašal tudi do tri milijone evrov, še dodajajo.

Vir: Finance.si, 14.11.2008.

Datum 21.11.2008
Print