Naslov Microsoft Office na spletu šele konec leta 2009

Microsoft je pred kratkim napovedal spletne verzije nekaterih svojih programov. Medtem ko sta SharePoint in Exchange že na voljo, bo Microsoft Office prek spleta na voljo šele konec leta 2009.

Skeptiki se sprašujejo, zakaj je Microsoft spletno verzijo Office napovedal tako zgodaj, ko pa je do njene uradne predstavitve še celo leto. Konkurenca namreč ob tem ne počiva. Google je že pred kratkim izdal spletno aplikacijo Google apps, ki "nadomešča" večino programov iz Microsoft Office. Ne gre dvomiti, da bodo aplikacijo v tem letu še dodatno izboljšali. Pri Microsoftu odgovarjajo, da potrebujejo čas, da pripeljejo razvoj sistem do nivoja, ki ga pričakujejo njihovi uporabniki. Hkrat se želijo posvetiti tudi nekaterim malenkostim, ki bodo, trdi predstavnik Microsofta, delovale bolje kot pri konkurenci. 

Pojavlja se tudi veliko dvomov, če bo Microsoftu uspel preskok iz ponudnika programov v klasični obliki, torej programov, ki se jih namesti na osebni računalnik, do aplikacij delujočih prek spleta. Doslej je namreč njihov poslovni model vseboval klasične programe. Pri Microsoftu odgovarjajo, da so tovrstne spremembe neizbežne in da se bodo na njih dobro pripravili.

Vir: CIO, 21.11.2008.

Vir CIO
Datum 05.12.2008
Print