Naslov Spletno nakupovanje ni več zabavno?

Kelton Research ugotavlja, da spletno nakupovanje, po mnenju nakupovalcev, ni več zabavno.

Včasih se je veliko več Američanov za nakup prek spleta odločilo zaradi tega, ker se jim je celoten postopek zdel zanimiv in zabaven. Danes zaradi tega razloga prek spleta kupuje le še 10 % anketirancev. Raziskava kaže tudi, da veliko anketirancev v spletnem nakupovanju ne prepozna vseh prednosti, ki jih tovrsten način nakupovanja ponuja.

78 % anketirancev meni, da bi se lahko proces nakupovanja prek spleta bistveno izboljšal. 55 % se zdi, da je nakupovanje prek spleta bolj priročno kot nakupovanje v klasičnih trgovinah. 36 % v spletnem nakupovanju vidi priložnost za nakupovanje, nekoliko manjši delež pa meni, da klasične trgovine ponujajo več izbire. Najpomembnejša ugotovitev raziskave je, da se bo spletno nakupovanje kmalu znašlo v težavah, saj se bo njegova rast nekoliko zmanjšala. Nekatere raziskave kažejo, da se je to že zgodilo, vendar pa je vzroke moč pripisati tudi gospodarski krizi.

Kljub temu bo potrebno na področje spletnega nakupovanja vpeljati nekatere spremembe. V desetih letih, odkar je tovrstno nakupovanje razširjeno, se namreč sam proces nakupovanja ni veliko spremenil, kar so opazili tudi nakupovalci sami.

Vir: Legatt, Helen. Online Shopping no Longer Fun. BizReport, 26.11.2008.

Datum 15.12.2008
Print