Naslov Splet je iz leta v leto pomembnejši

Splet si bomo v letu 2008 najbolj zapomnili po tem, da je postal ključna platforma za sprejemanje ključnih odločitev, piše Delo.

Splet je postal tudi eden ključnih kanalov za spopad s finančno krizo. Na moč spleta sta letos opozorili tudi volilni kampanji v Sloveniji in ZDA, saj je bolj kot kadarkoli doslej splet vplival na komuniciranje z volilno bazo. Konec leta je splet na primer na Švedskem celo prehitel oglaševalske vsote, ki jih podjetja namenjajo televiziji. Letos je splet precej posegel v slovenska podjetja. Vedno več podjetij se zaveda, da je potrebno spletni nastop upravljati na način, kot se je pred 15 leti vodilo pojavnost v medijih s PR službami in agencijami. Spletni nastop je postal strateška funkcija podjetja, brez katerega je v marsikateri panogi danes težko uspeti. Splet je postal naš prijatelj, svetovalec, raziskovalec in še kaj. Predstavlja infrastrukturo za prodajo, raziskovanje, komuniciranje, marketinške aktivosti, itd. Približno 50 % slovenskih podjetij načrtuje povečanje investicij v splet, kar je pravzaprav logična in pričakovana poteza. Tudi Slovenci vedno več časa preživimo na spletu. Brskanje po spletu je postalo drug najbolj uporabljen medij, poleg tega pa je splet vedno bolj pomemben prodajni kanal. V prihajajočem letu lahko pričakujemo še bolj oster boj za prva mesta na iskalnikih, ki prinašajo veliko klikov in potencialnih obiskovalcev. Facebook uporablja že več kot 300.000 Slovencev, vedno več pa je tudi podjetij.

Še vedno pa slovenska podjetja čaka dolga pot pri upravljanju celostnega spletnega nastopa. Spremembe so potrebne predvsem pri upravljanju spletnega nastopa, v postavitvi uredništev in uredniški politiki.

Vir: Žižek, Primož; Žižek, Uroš. Splet bo tudi leta 2009 spreminjal navade ljudi, predvsem pri komunikacijah. Delo, 8.12.2008

Vir slike: www.btinternetrangers.co.uk

Vir Delo
Datum 25.12.2008
Print