Naslov 100 najboljših e-trgovin

Internet Retailer je objavil seznam 100 najboljših spletnih trgovin.

Trgovine, ki so se znašle na seznamu, ponujajo veliko lekcij o tem, kako navdušiti, informirati in služiti spletnim nakupovalcem. Uspeh spletne trgovine ni odvisen le od dobre spletne strani, ampak od maksimalnega izkoristka interneta, predvsem za povezovanje s kupci. Prodajalci danes prodajajo že s pomočjo mobilnih telefonov, televizijskih setov, vedno več pa je uporabe majhnih aplikacij oziroma "widgetov", ki jih potrošniki prenesejo na svoj računalnik.

 

Prav tako je vedno več uporabe spletnih socialnih omrežij, ki so postala vsakdanji del velikega števila ljudi po vsem svetu. Seveda je veliko tudi inovacij na samih spletnih straneh, ki so vedno bolj zanimive, uporabne in informativne. Tudi video vsebine postajajo sestavni del spletnih trgovin. Stran, dosegljiva v večih jezikih, prav tako izboljšuje uporabniško izkušnjo. Stvar pa ni tako enostranska. Na spletnih straneh e-trgovin imajo vedno večjo vlogo sami kupci, ki ponujajo svoj pogled na določene proizvode, na ta način pa se ustvarjajo nove skupnosti, ki jih pred pojavom interneta ni bilo. Prodajalci postajajo vedno bolj pozorni tudi na druge načine dostopa, med drugim na mobilni dostop, zato omogočajo tudi nakupovanje z mobilnim telefonom, nova nakupovalna naprava pa je letos postal tudi daljinski upravljalnik. Nujna je tudi optimizirana spletna stran.

Ocene se ustvarjajo na podlagi treh indikatorjev: odzivnost, dostopnost oziroma dosegljivost ter stopnja konsistentnosti.

Vir: Davis, Don. The Internet Retailer hot 100 retail web sites. Internet Retailer, december 2008

Datum 31.12.2008
Print