Naslov Spletne aplikacije za izdelavo anket

1KA podrobnosti>>

Na spletu je mnogo spletnih orodij za izdelavo spletnih anket. V Monitorju so pregledali nekaj izmed njih. Skupna lastnost vseh štirih testiranih programov je brezplačna osnovna verzija, za doplačilo pa dobimo tudi sistem za naprednejše statistične analize ter izvoz podatkov.

 

Najbolj pogosta aplikacija je SurveyMonkey. Poleg posameznikov omenjeno orodje uporablja tudi veliko podjetij. Brezplačna verzija nam omogoča, da največ 100 anketirancem zastavimo do 10 vprašanj. Anketo lahko izdelamo dokaj enostavno, sistem je stabilen. Zadovoljivo. 

Naslednje orodje je Zoomerang. Gre za enega izmed najstarejših tovrstnih programov, ki je precej podoben SurveyMonkey. Njegove slabosti so predvsem v tem, da je brezplačna verzija precej skromna. V primeru, da za uporabo plačamo, pa je orodje precej zmogljivo.

Polldaddy je pred kratkim dobil novega lastnika (WordPress), kar mu je dalo nov zagon. Orodje je nekoliko skromnejše kot zgoraj našteti programi, vendar pa ga odlikuje možnost integracije v večino blogov in drugih spletnih strani.

Naslednje orodje je wufoo.com. Gre za nekoliko drugačno orodje od zgoraj naštetih, saj se trži kot orodje za izdelavo obrazcev, in ne kot anketa. Obrazci so zelo prilagodljivi, sistem podpira možnost vstavljanja video posnetkov in podobnih naprednih tehnologij. Program odlikuje privlačna oblika, tudi v tem primeru pa je osnovna (brezplačna) verzija precej okleščena.

Vir: Vidmar, David, Spletne ankete. Monitor, december 2008.

K temu lahko dodamo še orodje, ki ga je v letu 2009 razvil Center za metodologijo in informatiko, FDV, in sicer orodje  1KA (EnKlikAnketa). 1KA je e preprosto orodje, ki omogoča napredne ankete in on-line statistične analize.

Datum 06.01.2009
Print