Naslov Varnost poslovanja na PayPalu in eBayu

Varnost poslovanja na spletu je zelo pomemben element, ko se odločamo za nakup izdelkov prek spleta, ugotavlja mladipodjetnik.si

 

Dva sistema, ki sta na področju spletne prodaje zelo priljubljena, sta eBay in PayPal. V prvem primeru gre za največjo spletno trgovino, PayPal pa je največji sistem za negotovinsko plačevanje. Pri naročanju izdelkov s spleta smo lahko priča dvem vrstam zlorab: problemov pri neizpolnjevanju pogojev pri nakupu (nedostava, dostava neprimernega izdelka) ali pa težav pri samem plačilu. Zgoraj omenjeni spletni podjetji v ta namen ponujata zaščito, ki jo lahko uveljavljamo v naslednjih primerih:

  • V primeru, da plačane stvari nismo dobili (item not recieved)

  • Stvar se pomembno razlikuje od dogovorjene stvari (significantly not as described)

  • Stvar je zajeta s katerim izmed programov zaščite plačil

  • Izpolnjeni so ostali pogoji, ki jih določa PayPal za uveljavljanje programov zaščite plačil

V primeru, da s storitvijo nismo zadovoljni, imamo na voljo od trenutka, ko je bil denar nakazan prodajalcu 45 dni časa, da sprožimo spor (dispute). To storimo tako, da se prijavimo v svoj PayPal račun, in nato kliknemo na zavihek "Resolution Center," kjer izberemo ustrezno povezavo. Če v 20 dneh od sprožitve spora prodajalec in kupec ne dosežeta dogovora, mora uporabnik spor spremeniti v zahtevek ("escalate dispute into a claim").

Vir: Antič, France. PayPal in eBay in varnost poslovanja. Mladipodjetnik.si

Datum 09.01.2009
Print