Naslov V boj proti spletnemu kriminalu s preverjanjem identitete podjetij

Svoboda na internetu ima mnogokrat tudi slabe strani, ugotavlja Moj Mikro. Danes lahko kdorkoli kupi spletno domeno ter ter na njej objavi in širši javnosti ponudi kakršnokoli vsebino. Sredstev za preverjanje istovetnosti je malo, kar pomeni, da lahko pride zlorab v obliki kraj identitet ter napadov spletnega ribarjenja.

 

84 % spletnih kupcev je v letu 2007 verjelo, da so na varni spletni strani, čeprav ni nobenega zagotovila, da je spletna stran res varna. 82 % kupcev je izjavilo, da zaradi tega razloga kupujejo predvsem v večjih spletnih trgovinah, kar male postavlja v neenakovreden položaj. Slovensko podjetje Connet iz Ljubljane je zato razvilo rešitev Company On Net, ki omogoča preverjanje identitete v spletu ter povezovanje z resnično identiteto podjetja ter s tem povečanje verodostojnosti podjetja.

Podjetje ponuja tri varnostne elemente:

  • preverjeno spletno stran na preverjeni domeni,
  • pečat na komercialni spletni strani ter
  • uradni certifikat o avtentičnosti podjetja v spletu.

Company On Net tako uskladi poslovanje podjetja v spletu v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov, hkrati pa omogoča tudi varen prenos podatkov med stranko in podjetjem. Komercialna spletna stran vsebuje pečat, s klikom na njem pa lahko nadaljujemo preverjanje podjetja, saj so na posebni spletni strani na voljo ključni podatki o lastniku spletnih strani ter seznam morebitnih ostalih domen, ki so še v uporabi. Ogledamo si lahko tudi bonitetne podatke podjetja.

Produkt je bil večkrat nagrajen, hkrati pa je njegova vloga tudi družbeno koristna. Je namreč neke vrste okoljevarstveno orodje interneta, saj omogoča učinkovit boj proti informacijskemu onesnaževanju ter zlorabam.

Vir: Lukman, Tomaž. Proti spletnemu kriminalu s preverjanjem identitete podjetij. Moj Mikro, 1.1.2008.

Datum 11.01.2009
Print