Naslov Kako naj podjetja uporabljajo tehnologijo?

Podjetje Capgemini je izdalo priporočilo za delovanje na različnih področjih tehnologije, investicij in uporabe najprimernejše informacijske tehnologije za različna podjetja.

Prvi cilj priporočila TechnoVision 2012 je osvetliti področje informacijskih tehnologij, ki so za podjetja in posameznike najbolj primerne, drugi cilj pa je prikaz, kako bodo te tehnologije vplivale na delovanje podjetij. Capgemini je identificiral sedem ključnih tehnoloških skupin: uporabniška izkušnja (potrebna je večja personalizacija in individualizacija uporabniške izkušnje); premik od transakcije k interakciji (skupina vsebuje zmožnosti, ki organizacijam omogočajo eksternalizacijo informacij, procesov in dogodkov); hitri procesi (storitvene rešitve, ki podjetjem omogočajo hitro odzivnost v različnih situacijah); pomembnost podatkov (podatki imajo vedno večji pomen v podjetjih, v današnjem času je možnost pridobivanja podatkov iz različnih virov večja, kot kdajkoli prej); storitveni sektor, nevidna infostruktura (podjetja morajo za povečano učinkovitost in nižanje stroškov ustvariti lastno IT infrastrukturo); odprti standardi in orinetiranost k storitvam. Dandanes težko govorimo o informacijski tehnologiji, morda je bolj primeren izraz kar poslovna tehnologija. V večjih industrijah kar 85 % podjetij sloni predvsem na tehnologiji.

Eden od pomembnih ciljev podjetij je, da morajo podjetja znati izrabiti posameznikove sposobnosti, znano je namreč, da so se posamezniki v preteklih letih naučili upravljati z veliko količino podatkov, jih iskati, uporabiti, itd.

Poročilo >> (pdf, 1,01 MB, en)

Vir: Capgemini, 2008

Datum 19.02.2009
Print