Naslov Pisanje bloga ni razlog za služenje

Oglaševanje se iz klasičnih medijev seli na internet, kar bo še dodatno pospešila gospodarska kriza, saj splet ponuja bolj učinkovito oglaševanje za manj denarja, piše Delo.

Ustvarjalec enega najbolj znanih slovenskih blogov Had, Roni Kordiš, priznava, da so oglaševalci v zadnjem času resneje začeli obravnavati internet, vendar s prihodki od tovrstnega oglaševanja ustvarjalec bloga, kot je sam, ne more obogateti, lahko pa zasluži nekaj dodatnega denarja.

Njegov blog ima približno 80.000 obiskovalcev, kar mu prinese okoli 100 evrov mesečno od oglaševanja. Kordiš dodaja, da bloga ni začel pisati zaradi denarja, ker če bi bl to njegov cilj, potem tega ne bi počel dolgo. Kordiš dodaja, da je stvar povsem drugačna, če ti nekdo ponudi nekoliko večji znesek za svojo ekskluzivno pasico, s katero lahko na teden zaslužiš 80 evrov. Dodaja tudi, da najbolj brani blogi niso obvezno tudi najbolj kakovostni in najbolj najbolj učinkoviti.

Z blogi lahko služiš na štiri načine: nekaj z oglasi, malo več z individualnimi oglasi, včasih s popustom ali zastonj tehnološko igračo ali pa spoznaš ljudi, s katerimi lahko potem sodeluješ pri projektih.

Vir: Kučić, Lenart. Bloga nisem začel pisati zaradi denarja. Delo, 17.2.2009.

Vir Delo
Datum 17.02.2009
Print