Naslov Vse več odvisnosti od spletnih iger na srečo

Slovenija se lahko pohvali s kliniko, ki zdravi zasvojenost z igrami na srečo. Ceneter za zdravljenje odvisnosti se nahaja v Novi Gorici, vodi pa ga Miha Kramli. V centru se trenutno zdravi 14 ljudi zasvojenih s spletnimi igrami na srečo

 

V omenjeni ambulanti so v letu 2008 zabeležili 3187 storitev individualne, družinske in partnerske terapije, od tega jih je bilo 612 povezanih z odvisnostjo od iger na srečo.  

Psihiater Bernard Spazzapan, sodelavec omenjene ambulante, je opozoril, da patološko hazardiranje v igralnicah povzroča zgolj tretjino vse hodvisnosti, ostali zasvojeni z igrami na srečo pa so igralci različnih loterij, športnih stav in spletnega igralništva. Poudaril je še, da je trenutno ponudba iger na srečo veliko večja, od možnosti za soočanje s to boleznijo, piše Primorska.info.

Za vse, ki imate v zvezi z odvisnostjo kakršne koli dvome ali vprašanja,  bodisi glede iger na srečo ali računalniških iger, zasvojenosti z internetom ali katere druge zasvojenosti, je na voljo tudi SOS telefon ambulante za zdravljenje bolezni odvisnosti: 051/662200.

 

Vir: Dugorepec, Toni. Odvisnost od iger na srečo narašča. Primorska.info, 18.11.2008.

Vir slike: www.zurnal24.si

 

Vir Primorska.info
Datum 23.03.2009
Print