Naslov Avtenta.si, d.o.o uspešno akreditirana za storitev sihramba.eu

Družba Avtenta.si je pridobila akreditacijo za opravljanje storitev sihramba.eu–Avtenta.si in s tem uspešno izpolnila vsa določila aktualne arhivske zakonodaje. Akreditacijo je družbi izdal Arhiv Republike Slovenije in ji s tem potrdil ustreznost postopkov, ki jih izvaja v okviru storitve za dolgoročno hrambo elektronskega gradiva.

Akreditacija storitve sihramba.eu-Avtenta.si je formalno potrdilo, ki dokazuje, da Avtenta.si vse postopke v okviru storitve dolgoročne hrambe elektronskega gradiva izvaja v skladu s predhodno potrjenimi notranjimi pravili. V okviru akreditacije je bil opravljen temeljit revizorski pregled izvajanja storitve, ki je zajel vse z njo povezane postopke v podjetju, kakor tudi vso strojno in programsko opremo ter sistemske prostore.

Z opravljeno akreditacijo Avtenta.si izpolnjuje z arhivsko zakonodajo (ZVDAGA – Zakon o varnosti dokumentarnega in arhivskega gradiva in arhivih) zahtevan pogoj za nudenje storitve dolgoročne elektronske hrambe dokumentarnega gradiva celotni javni upravi, v gospodarstvu pa bo akreditacija tudi znak dobre prakse izvajanja storitve. Sistem sihramba.eu je v primerjavi s klasičnim načinom shranjevanja podatkov varnejši, saj se podatki hranijo na treh različnih lokacijah, ki so med seboj oddaljene več kot 100 kilometrov. Tako ni tveganja, da se bo kateri od pomembnih podatkov izgubil ali poškodoval v primeru naravnih nesreč. Poleg tega so podatki, shranjeni v sistemu sihramba.

Vir:Avtenta.si, 25.3.2009.

 

Vir Avtenta
Datum 25.03.2009
Print