Naslov V letu 2008 je vrata zaprlo 525 uredništev ameriških revij

Izdatki oglaševanja v revijah so se v letu 2008 zmanjšali za 7,1 %, za leto 2009 pa je napovedan padec v višini 16,2 %, piše eMarketer. Dodatna oteževalna okoliščina je premik oglaševalskih sredstev od tradicionalnih k novim medijem, kot je internet.

 

Ustvarjanje spletne prisotnosti bi lahko za veliko revij nastopilo prepozno. Izvršni direktor podjetja Forbes.com ocenjuje, da velika večina revij še nima proizvoda, ki bi bil zanimiv za spletno občinstvo.

 

Advertising Age je analiziral 11 večjih založnikov revij in ugotovil, da so v letu 2008 povprečni prihodki digitalnih oglasov znašali le 6,4 %, glede na celotne oglaševalske prihodke. Vseeno pa imajo revije priložnost združiti klasične in spletne proizvode ter ustvariti plačljive vsebine. Založniki revij namreč niso prenesli vseh svojih vsebin na internet in jih ponudili v brezplačni obliki, kot so to storili mnogi časopisi, ugotavlja eMarketer.

 

Leto 2009 naj bi tako preživele le najmočnejše revije. Več let inflacije naklad je po mnenju analitikov pripeljalo do povratnega udara. Revije so na ta način skušale upravičiti večje tarife za oglase, vendar pa se je umetno napihnjena dimenzija bralcev pogosto izkazala za manj profitno.

Vir:eMarketer, 27.3.2009

Vir 1:eMarketer, 27.3.2009

Vir slike: publicityheaven.com

Datum 09.04.2009
Print