Naslov Angleški trg programske opreme in IT storitev ob koncu desetletja z okrog 5 % rastjo

Ovum v poročilu Market trends 2006 ugotavlja približno 6 % rast britanskega trga programske opreme in IT storitev ter napoveduje, da se bo rast proti koncu desetletja približala petim odstotkom.

 

Trg programske opreme je v letu 2005 zabeležil 8-odstotno rast, kar naj bi se po napovedih obdržalo do leta 2010, saj bo programska oprema v obliki storitve v vse večjem obsegu vstopala na trg. Organizacije so v vse širšem smislu odvisne od programske opreme, to pa bo gonilna sila tega trga.

 

Integracija in delo s programsko opremo postajata vedno lažja, kar se odraža na trgu svetovanja in sistemske integracije, vpliv na ta trg ima tudi oddaja del tujim izvajalcem. Zato je pričakovati, da do leta 2010 tu ne bo videti rasti, ki bi bila primerljiva s številkami pred letom 2000.

 

Na trgu oddaje del zunanjim izvajalcem, ki je glavni vir rasti IT storitev v Britaniji, se do konca desetletja na letni ravni pričakuje 2-odstotne padce rasti trga. Slednja naj bi se do leta 2010 zmanjšala na 5 % rast.

 

Javni sektor na trgu programske opreme in IT storitev na račun zasebnega sektorja počasi povečuje svojo prisotnost. V letu 2006 je javni sektor zajemal 30 % trga, to pa naj bi se do leta 2010 povečalo na 33%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir: Ovum.com.

Vir slike: luiss.it

Vir Ovum
Datum 22.04.2009
Print