Naslov Inovativen program za varnost spletnih strani

 

Ideja za program se je porodila, ko je Symantecov Norton Safe Web označil celotno mrežo PBweb za škodljivo vsebino in jo uvrstil na črno listo spletnih strani. Problem se je pojavil v preveč splošnem odkrivanju zlonamernih kod, saj je bila v omenjeno mrežo naložena zgolj ena škodljiva datoteka, na podlagi katere so bile ožigosane še ostale podstrani, na drugih serverjih. PBweb pa ni osamljen primer, ko je bila celotna domena in njene poddomene označene kot škodoželjne.

Z velikim neodobravanjem nad tako površinskim delovanjem najboljših antivirusnih progamov, sta bivša inženirja pri Googlu uresničila idejo, ki naj bi bolje varovala spletne strani pred škodljivimi kodami. Predstavljena beta verzija programa Dasient ponuja neplačljivo in plačljivo različico. Opominjanje lastnikov spletnih strani, da so se znašli na kateri izmed črnih list je brezplačno, za 50 dolarjev mesečno pa je prioriteta programa izogib uvrstitvi spletne strani na črno listo, z temeljitim iskanjem in nadzorom škodljivih kod na spletni strani. Program natančno ugotovi katera koda je škodljiva in poda ustrezna navodila kako jo odstraniti.

Ekipa bo kmalu testirala novo uporabnost programa, ki je avtomatična karantena škodljive kode, a bo obenem dostopnost spletne strani nemotena. Ravno tu pa se bo pokazala prava vrednost, ki naj bi jo v primerjavi z ostalimi programi imel Dasient.

Vir: Mills, Elinor. Dasient helps Web sites avoid blacklists, malware. CNET, junij 2009

Vir slike: dasient.com

Vir CNET.comNasstar
Datum 23.06.2009
Print