Naslov Prestižna nagrada spletnemu portalu VideoLectures.NET

 

Minister Gregor Golobič je 19. junija čestital slovenski ekipi, ki stoji za uspešnim projektom VideoLectures.NET za katerega je prejela prestižno nagrado na področju informacijske družbe World Summit Award v kategoriji e-znanost in tehnologija. Nagrado prejema kot trenutno največji spletni portal z video-izobraževalno vsebino na svetu. Podelitev nagrade, ki se je bo udeležila tudi slovenska ekipa, bo v začetku septembra v mehiškem Monterreyu.

Portal VideoLectures. NET ponuja odprti dostop do kakovostnih video predavanj znanih znanstvenikov in strokovnjakov. Upravljajo ga na Centru za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij skupaj z E8-Odsekom za tehnologije na Institutu Jožef Stefan. "Nagrada WSA je dokaz, da je portal prešel iz slovensko-evropskega medijskega prostora v svetovni, in hkrati spodbuda, da Slovenija postane eden izmed centrov svetovnega odprtega e-izobraževanja," so ob tej nagradi sporočili z IJS.

Portal deluje od leta 2006. Do časa pisanja prispevka gosti 319 dogodkov, 4781 avtorjev, 5839 predavanj in 7366 video posnetkov.

Vir: Gerkeš, Nataša; Ministrstvo za šolstvo, znanost in tehnologijo, Služba za odnose z javnostmi; 19. junij 2009

Vir slike: Ministrstvo za šolstvo, znanost in tehnologijo

Vir Ministrstvo za šolstvo, znanost in tehnologijoMinerva
Datum 29.06.2009
Print