Naslov S pomočjo spleta do pristnega življenja domačinov

Če želite med potovanjem izkusiti pristno življenje domačinov, si lahko pomagate s spletnim mestom Couchsurfing, piše Moj mikro. V mreži uporabniških profilov lahko na podlagi izbrane lokacije poiščete tiste domačine, ki so pripravljeni ponuditi prenočišče.

Četudi se sami odločite ponuditi prenočišče, vam drugih podatkov poleg vašega imena ni potrebno razkriti. Veliko informacij o določeni osebi boste izvedeli iz komentarjev, saj bolj kot nekdo bodisi potuje bodisi sprejema goste, več o njem pišejo drugi. Obstaja sicer še vrsta drugih zaščitnih mehanizmov razvrščanja uporabnikov, vendar to še ne pomeni, da so popolnoma učinkoviti, zato se je potrebno odločati premišljeno.

Poleg strani Couchsurfing podobne storitve nudijo še druga spletna mesta kot je Hospitality Club. Na prvi pogled je sicer najbolj izrazita prednost tovrstnega druženja cena, a ste, podobno kot štopar v avtu, vendarle gost v tuji hiši. Če vam takšna ureditev ne ustreza, je najbolje, da je niti ne preizkušate.

Spletna mesta kot je WWOOF predstavljajo alternativno oblika potovanja in spoznavanja ljudi, kjer za gostitelja delate, v zameno pa prejmete prenočišče in nekaj zaslužka.

Vir: Frece, Matej. Deskanje po kavčih. Moj mikro, junij 2009

Vir slike: Blogspot

Datum 22.07.2009
Print