Naslov Vlada podprla projekt predlagam.vladi.si

Projekt »predlagam.vladi.si« je del širših naporov za vključitev državljanov v procese oblikovanja vladnih politik in ukrepov. Projekt odpira nov komunikacijski kanal med državljani in državo ter med državljani samimi. Osnovni namen projekta je prebivalce Slovenije spodbuditi k posredovanju mnenj, pobud in predlogov za ureditev določenih vsebinskih vprašanj.

Uporabniki orodja bodo lahko sami opredelili in predstavili vsebino javnega problema, ki bi ga po njihovi oceni morala vlada sistemsko urediti. Predloge, ki bodo zbrali večinsko podporo, bo Urad posredoval pristojnemu vladnemu organu. Odgovor organa bo objavljen najkasneje v 30 dneh in bo predmet možne nadaljnje razprave.

Komunikacijski kanal »predlagam.vladi.si« ni orodje za komentiranje ter dajanje pripomb in dopolnjevanje gradiv v postopku vladnega odločanja, temveč daje prebivalcem Slovenije možnost, da izpostavijo zadeve in problematike, ki jih vlada v svojih procesih odločanja trenutno ne obravnava.

Orodje »predlagam.vladi.si« je nadgradnja estonskega projekta »TID+« (Today I decide), ki v Estoniji uspešno deluje že od leta 2001. V sodelovanju z Evropsko komisijo in Vlado Republike Estonije je estonska nevladna organizacija e-Governance Academy razvila odprto-kodno programsko rešitev, ki jo bomo v Sloveniji dodatno nadgradili in vpeljali nove funkcionalnosti.

Vir: Urad vlade za komuniciranje, 23.7.2009.

Datum 04.09.2009
Print