Naslov Phishing se povečuje

Napadi ribarjenja oziroma phishinga so se v mesecu juliju povečali za 52 % v primerjavi s prejšnjim mesecem medtem, ko je odstotek nezaželjene pošte v primerjavi s prejšnjim mesecem padel samo za en odstotek, poročajo s Symantec-a.

Pri phshingu gre za ustvarjanje lažne spletne strani, ki izgleda kot originalna, povezava do nje je poslana po elektronski pošti. Če nanjo kliknete dobite lažno spletno stran, kjer zahtevajo vaše uporabniško ime in geslo - tako pridejo nepridipravi do vaših podatkov in jih zlorabijo.

V juliju je bilo ustvarjenih 63 % povezav z orodji phisinga, kar je 150 % porast glede na mesec junij. Pri phishingu so vodilne Združene države z 29 %, sledi pa ji Kitajska z 9 %i.

Nezaželena slikovna pošta in pošta povezana z vsebino zdravja je porasla za 17 %, pri nezaželjeni pošti, ki je poznana kot Nigerijska prevara pa je prišlo do 3 % porasta.

Nezaželena pošta je še vedno najbolj razširjena v Združenih državah, kjer beležijo 25 % globalnega spama, nato pa ji sledijo Brazilija z 12 %i, Južna Koreja s 6 % ter Turčija in Indija s 4 %.

Vir: Cnet

Vir slike: Static

Datum 17.09.2009
Print