Naslov Nova spletna skupnost v Sloveniji: mojalbum.com

V podjetju, ki je lastnik projekta so prenovo strani za statično pregledovanje slik napovedali že ob njenem nakupu pred letom dni. V tem času so stran nadgradili v spletno skupnost, specializirano za ljubitelje fotografij. Tem Mojalbum.com po novem omogoča brezplačno nalaganje in sistematično urejanje fotografij, komentiranje, zasebna sporočila in povezovanje. S pomočjo tehnologije ajax pregledovanje slik poteka izjemno hitro in je prijazno do uporabnika.

»Za nadgradnjo v skupnost smo se odločili, ker je takšna oblika spletnega okolja pri uporabnikih čedalje bolj priljubljena in ker imamo lastno znanje ter izkušnje za ustvarjanje takšnih rešitev. Raziskave kažejo, da skupnostim uporabniki na račun drugih opravil na internetu namenjajo čedalje več časa. Podatki o uporabi Mojalbum.coma kažejo, da je bila nadgradnja v skupnost dobra odločitev«, je povedal mag. Tine Koloini, direktor in lastnik podjetja Popcom.

Stran Mojalbum.com mesečno obišče 270.000 različnih uporabnikov, ki si vsak mesec v povprečju ogledajo 3,7 milijona fotografij. Skupnost ima že 37.000 registriranih članov. Z dodanimi funkcionalnostmi se je čas, ki ga povprečen uporabnik preživi na strani, povečal s treh na štiri minute in pol, hkrati pa naredi tudi dvakrat več ogledov kot pred nadgradnjo. V skupnost je bilo do danes naloženih že 4,15 milijona fotografij.

Vir: RIS.org

Datum 12.11.2009
Print