Naslov Krajevno spletno oglaševanje bo v ZDA vse bolj pomembno

Leta 2008 je spletnemu oglaševanju na krajevni in nacionalni ravni v ZDA pripadal približno enak delež kolača, piše eMarketer. Napovedi organizacije Piper Jaffray za leto 2009 kažejo, da se bodo izdatki za nacionalno spletno oglaševanje zmanjšali, krajevnemu oglaševanju pa bo namenjenih 5 % več sredstev.

Po teh napovedih naj bi v prihodnjih petih letih izdatki za spletno oglaševanje na krajevni ravni naraščali z 9 %, na nacionalni ravni pa s 4 % sestavljeno letno stopnjo rasti (CAGR). V letu 2013 naj bi v ZDA za krajevno spletno oglaševanje namenili 19,2 milijarde, za nacionalno spletno glaševanje pa 14,5 milijarde ameriških dolarjev.

 

Graf: Izdatki za krajevno in nacionalno spletno oglaševanje v ZDA

Piper Jaffray glavni cilj krajevnega oglaševanja vidi v ustvarjanju zanimanja in poudarja, da spletno iskanje predstavlja glavni način iskanja krajevnih poslovnih informacij. Ker med porabniki narašča uporaba mobilne telefonije, bo za mobilno iskanje namenjenih vse več oglaševalskih sredstev.

Po teh predvidevanjih bodo v letu 2009 izdatki za mobilno iskanje znašali 118,8 milijona dolarjev, do leta 2012 pa naj bi ta številka narasla na skoraj 1,2 milijardi dolarjev.

Vir: eMarketer, 3.11.2009

Vir slike: Wordpress

Datum 30.11.2009
Print