Naslov Microsoft je kradel kodo

Microsoft je do nadaljnega zaustavil svojo kitajsko storitev za mikrobloganje - MSN Juku - potem, ko je priznal, da je pri ustvarjanju strani kopiral kodo.

Podizvajalec, ki so ga najeli pri Microsoftu, je namreč kodo kopiral od kanadskega start-up podjetja Plurk. Po besedah slednjega je bilo neposredno ukradenih kar 80 odstotkov kode. Microsoft se je podjetju Plurk že opravičil: "Smo zelo razočarani, a prevzemamo odgovornost za nastalo situacijo". Microsoft China je aplikacijo Juku javnosti predstavil novembra.   

Blogerji in tajvanski uporabniki rivalske storitve Plurk so prvi opozorili kanadsko podjetje, da je bil očitno velik delež kode ukraden. Pri Plurku so bili seveda ogorčeni nad ugotovitvami, da sta si storitvi izjemno podobni.  

Poizvajalec Microsofta naj bi že priznal, da je del kode dejansko kopiral. Microsoft pravi, da spoštujejo intelektualno lastnino in da nikoli ni bil njihov namen, da bi imeli stran, ki ne bi spoštovala dela drugih. Obrnili se bodo neposredno na Plurk in jim razložili, kako je do tega prišlo in kakšne postopke so ubrali, da bi rešili nastalo situacijo. 

 Vir slike: BBC

Vir: BBC News, 15.12.2009.

Datum 17.12.2009
Print