Naslov Google ukinja podporo za IE6

Google bo s 1. marcem 2010 pričel ukinjati podporo za že zastarelo 6. verzijo brskalnika Internet Explorer, saj le-ta predstavlja enega od najšibkejših členov pri zagotavljanju varnosti pred spletnimi napadi na največji iskalnik, piše BBC.

Internet Explorer 6 je sicer star že 9 let, vendar ga kljub temu po nekaterih ocenah uporablja celo do 20 % uporabnikov spleta, vključno z nekaterimi državnimi organi v Veliki Britaniji. Veliko razvijalcev si prizadeva, da bi uporabniki omenjeni brskalnik čim prej nehali uporabljati. V ta namen se je združilo 70 spletnih podjetij, ki so ustvarili spletno kampanjo proti uporabi zastarelega brskalnika.

Po besedah Googla bodo uporabniki omenjene verzije Internet Explorerja s 1. marcem opazili, da določene storitve, denimo Google Docs, ne delujejo več pravilno. Uporabnikom in podjetjem priporoča, da pričnejo uporabljati sodobne brskalnike, kot so Internet Explorer 7.0+, Firefox 3.0+, Chrome 4.0+ in Safari 3.0+.

Microsoft bo podporo za Internet Explorer 6 nudil do leta 2014. Podjetje je pred nedavnim izdalo nov popravek, ki odpravi varnostno luknjo, za katero je vedelo že od septembra 2009. To med drugim ni pripomoglo k ugledu brskalnika in je omogočilo konkurenčnim rešitvam, da so pridobile tržni delež.

Vir: Bbc.co.uk, 30.1.2010 in Sheth, Rajen. Modern browsers for modern applications. Googleenterprise.blogspot.com, 29.1.2010

Vir slike: ie6nomore

Datum 03.02.2010, 00:15
Print