Naslov Čedalje več podatkovnega ribarjenja

Nedavno izdano poročilo o aktivnostih ribarjenja v tretji četrtini leta 2009 razkriva rekordne višine v mnogovrstnih področjih ribarjenja in omogoča zanimiv vpogled v opažanja o namiznih kriminalnih okužbah.

Glede na poročilo se je skupna vsota okuženih računalnikov, ki so bili uporabljeni v raziskavi, zmanjšala v primerjavi s prejšnjimi tromesečji leta. Kakorkoli že, 48,35 odstotkov izmed 22.754.847 preiskanih računalnikov ostaja okuženih s škodljivo programsko opremo.

Kljub temu, da se je število kriminalne programske opreme in trojanskih konjev rahlo zmanjšalo, je bilo še vedno okuženih več kot milijon in pol računalnikov. Delež "bančnih trojanskih konjev" se je zmanjšal iz 16,94 odstotkov iz druge četrtine leta na 15,89 odstotkov v tretji četrtini leta. Tudi število ti. "Downloaderjev" je iz 11,44 padlo na 8,39 odstotkov, a številka je še vedno večja kot v prvi četrtini leta, ko je znašala le 4,22 odstotkov. 

Podatki so zaskrbljujoči, zato poskrbite za primerno zaščito računalnika. Manjšim podjetjem priporočamo uporabo posebnega osebnega računalnika, ki bo namenjen elektronskemu bančništvu. Če želite zmanjšati možnost okužbe z nevarnimi zlonamernimi programi, poskrbite, da z istim računalnikom ne boste upravljali z elektronsko pošto ali obiskovali spletnih strani. 

Vir: Zdnet, 27.1.2010.

Datum 05.02.2010
Print