Naslov Britanci spremljajo Facebook prek mobilnega telefona

Glede na izsledke mobilne industrije, Facebook dominira v življenjih uporabnikov mobilnega interneta v Veliki Britaniji, saj Britanci na Facebooku preživijo pol časa, ki ga namenijo mobilnemu brskanju. Brskanje po tem priljubljenem socialnem omrežju predstavlja skoraj polovico vsega časa, ki ga Britanci preživijo na internetu, do katerega dostopajo preko mobilnih telefonov. 

Podatki s strani GSM združenja (GSMA) nazorno kažejo, da so Britanci samo v decembru na Facebooku preživeli 2,2 milijardi minut. Dejanska številka je morda še večja, saj so podatke zbrali le iz treh od petih britanskih omrežij. Decembra 2009 je 16 milijonov Britancev uporabljalo internet kar preko svojega mobilnega telefona. V tem mesecu so skupaj pregledali kar 6,7 milijard strani in na spletu porabili več kot 60 milijonov ur.  

Facebook dominira med statističnimi podatki in ima tudi največ različnih obiskovalcev (5 milijonov), največ ogledanih strani (2,6 milijona), ljudje pa na njem porabijo največ časa. 

Googlove strani so na seznamu na drugem mestu s 4,57 milijoni različnimi obiskovalci, ki v povprečju zapravijo manj kot petino časa v primerjavi s Facebookom. Druge strani, ki so se pojavile na TOP 10 seznamu vključujejo strani Yahoo, eBay in Microsoft. Facebook je trenutno največja spletna socialna mreža s skoraj 400 milijoni uporabniki. 

 MOBILNE MINUTE, PREŽIVETE NA SPLETU

Facebook; 2.2 milijardi minut

Google sites; 395 milijonov minut

Microsoft sites; 165 milijonov minut

Orange sites; 138 milijonov minut

AOL (in Bebo); 106 milijonov minut

Apple; 104 milijonov minut

Vodafone; 89 milijonov minut

BBC sites; 83 milijonov minut

Flirtomatic; 54 milijonov minut

Yahoo sites; 48 milijonov minut  

Vir: BBC News, 5.2.2010.

Datum 08.02.2010
Print