Naslov Uporabniki socialnih omrežij bolj posegajo po e-pošti

Nekatere raziskave v preteklosti so namigovale na to, da uporaba socialnih omrežij ovira uporabo nekaterih drugih spletnih orodij oziroma aktivnosti. Ena izmed raziskav kaže, da to ni res, saj socialna omrežja celo povečujejo uporabo elektronske pošte.

Glede na podatke marketinške agencije Merkle, so uporabniki za elektronsko pošto jeseni 2009 zrapravili približno enako časa kot isto obdobje prejšnje leto. Skoraj tri četrtine uporabnikov je elektronsko pošto za pošiljanje sporočil prijateljem in družini tedensko zapravilo dvajset minut. Pri Merklu so prav tako ugotovili, da uporabniki socialnih omrežij preverjajo svoje poštne predale celo pogosteje kot ostali, ki se uporabi socialnih omrežij izmikajo.  

Razlogov za omenjene rezultate naj bi bilo več, vključno z demografijo, dodatni razlog pa je tudi, da socialna omrežja obvestila običajno pošiljajo prav na tradicionalne elektronske naslove. Točno te naslove pa v večini primerov poskušajo doseči prodajalci in oglaševalci. Velika večina uporabnikov socialnih omrežij namreč uporablja isti elektronski naslov za socialne aktivnosti in ostale marketinške oglase.

Ko uporabniki omrežij nenehno preverjajo obvestila o raznih posodobitvah, se ob enem postavljajo v doseg e-mail oglaševalcem. Socialna omrežja in elektronska pošta imata tako veliko več skupnega kot so sprva menili.

Vir: eMarketer, 18.2.2010.

Datum 09.03.2010
Print