Naslov Zasebna ali poklicna uporaba socialnih medijev na delovnem mestu?

Socialni mediji niso priljubljeni zgolj med splošno populacijo, saj ljudje do njih vse pogosteje dostopajo tudi na delovnem mestu, piše eMarketer.

Ker so omenjena orodja uporabna tako v domačem kot delovnem okolju, se na delovnem mestu zamegljuja meja med uporabo socialnih medijev v zasebne in poklicne namene.

Raziskava organizacije FaceTime Communications v splošnem kaže, da bodisi v zasebne bodisi poklicne namene socialne medije na delovnem mestu uporablja 95 % posameznikov, ki imajo v službi dostop do spleta.

Med slednjimi najdemo 61 % tistih, ki do socialnih medijev dostopajo vsaj enkrat na dan, 15 % posameznikov so s socialnimi mediji povezani »ves čas«.

Vrsta uporabe socialnih pri posameznikih, ki imajo na delovnem mestu dostop do spleta (2009)

Kot najpogostejše razloge za uporabo socialnih medijev na delovnem mestu so posamezniki navedli poklicno mreženje (79 %), iskanje informacij o kolegih (66 %), splošno raziskovanje (61 %) in trženje (37 %).

Zanimivi so tudi rezultati raziskave organizacije Liberty Mutual, saj naj bi 73 % ameriških uporabnikov spleta menilo, da na delovnem mestu Facebook ni primerno uporabljati v zasebne namene. Sodeč po raziskavi organizacije FaceTime pa naj bi na delovnem mestu prav to počelo 93 % uporabnikov spleta.

Vir: eMarketer, 9.3.2010

Vir slike: Wordpress

Datum 16.03.2010
Print