Naslov Najdi.si: najbolj iskano v 1. polovici 2010

Najdi.si je objavil seznam najpogostejših iskanj v prvem polletju 2010. Tako kot v letu 2009 vrh lestvice zavzemata poizvedbi horoskop in vreme. Družabno omrežje Facebook je vse bolj popularno tudi v Sloveniji, kar ga uvršča na 3. mesto lestvice, pred Gmail in Google. Slednja letos zasedata 4. in 5. položaj.

Prva mesta med iskalnimi pojmi, povezanimi z aktualnim dogajanjem, zasedajo afera Baričevič, oddaja Slovenija ima talent ter 'padec in bron Petre Majdič'.

Med slovenskimi ženskami je bila tako kot v letu 2009 najbolj iskana La Toya. Sledita Saša Einsiedler in Petra Majdič. Letos je namesto Tomaža Humarja najbolj iskani moški postal Artur Štern, 2. in 3. mesto pa zasedata Jan Plestenjak in Slavko Avsenik.

Med slovenskimi politiki je bila v opazovanem obdobju najbolj iskana Katarina Kresal. Janez Janša, ki je bil v letu 2009 najbolj iskan politik, se v 1. polovici 2010 uvršča na 2. mesto, na 3. mestu pa mu sledi Srečko Prijatelj. Najbolj iskani gospodarstveniki so bili Aleš Žajdela, Jože Joc Pečečnik in Mirko Tuš.

Imena glasbenikov, ki so jih najpogosteje vnašali obiskovalci opazovanega iskalnika, so Urša Čepin, Jan Plestenjak in Tanja Žagar. Na vrh lestvice najbolj iskanih športnikov se uvrščajo Petra Majdič, Tina Maze in Dejan Zavec.

Najdi.si: najbolj iskano v letu 2009 >>

Vir: Najdi.si, junij 2010

Vir slike: Najdi.si

Datum 14.07.2010
Print