Naslov Spletni tečaj o informacijski družbi

Center za raziskovanje informacijskih tehnologij (CePIT) pri Beograjski odprti šoli (BOŠ) bo v sodelovanju s švedsko fundacijo »Olof Palme« izvedel trimesečni tečaj Informacijska družba. Večina komunikacij med predavatelji in slušatelji bo potekala preko interneta.

Tečaj bo potekal od 1. aprila do 20. junija. Del predavanj bo potekal v učilnici Beograjske odprte šole v Beogradu, del pa v virtualni učilnici na spletu. Slušatelji se bodo seznanili z osnovami informacijske družbe, pomenom informacij v sodobnem svetu, IKT in globalizaciji, digitalnim razkorakom, kiberkriminalom, avtorskimi pravicami in odprtokodnimi gibanji, vplivom IKT na koncept e-vlade, internetnim aktivizmom, spletnimi skupnostmi, upravljanjem z internetom in vidiki praktične politike za informacijsko družbo.

Tečaja, ki bo brezplačen se lahko udeležijo študenti družboslovnih in humanističnih ved, aktivisti nevladnih organizacij, političnih strank in sindikatov, državni uslužbenci, novinarji in drugi, ki se poklicno ukvarjajo z informacijsko družbo in prihajajo iz republik nekdanje Jugoslavije.

Več informacij.

Datum 08.03.2005
Print