Naslov NOVO! Razpis tekmovanja: Varna raba interneta

Učence in dijake šol v Sloveniji vabimo, da se vključijo v tekmovanje v pisanju zgodb na temo varne rabe interneta (Safer Internet-Story-telling Contest), ki se je uradno začelo v mesecu aprilu 2005. Tekmovanje se izvaja v okviru projekta SAFE-SI, ki ga vodita Fakulteta za družbene vede ter ARNES in ki je sofinanciran v okviru evropskega akcijskega načrta Safer Internet.

 

Tekmovanje v Sloveniji podpirajo številne institucije, med katerimi želimo izpostaviti Direktorat za informacijsko družbo (Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo), Zavod za šolstvo RS in Ministrstvo za šolstvo in šport, ki aktivno sodelujejo pri promociji in organizaciji tekmovanja.

 

Tekmovanje, ki se je na mednarodni ravni uradno pričelo 8. februarja 2005, ob svetovnem dnevu Varne rabe interneta, koordinira evropsko INSAFE omrežje, prav tako pa ga podpira tudi Generalni direktorat za informacijsko družbo Evropske komisije. Vanj je vključenih 19 držav, med katerimi je tudi Slovenija.

 

V prilogi lahko zainteresirani prijavitelji najdejo dodatne informacije o tekmovanju. Tekmovanja se lahko udeležijo učenci in dijaki, ki so rojeni v obdobju vključno z leti 1989 ter 1996.

 

Dodatne informacije so na voljo tudi na spletni strani projekta SAFE-SI, prav tako pa so vaša vprašanja dobrodošla na e-mail naslovu:info@safe.sisplet.org ali po telefonu 01/5805-286 (gdč. Tanja Šterk, tanja@ris.org).

Vabilo na tekmovanje varna raba interneta-2005

Opis tekmovanja in čarobnih pomočnikov 

Datum 12.04.2005
Print