Naslov Prodaja mobilnih telefonov bo še večja

Mobisux je objavil napovedi svetovno znanega raziskovalnega podjetja Gartner, ki je napovedalo letošnjo globalno prodajo mobilnih telefonov.

Letošnja prodaja mobilnih telefonov naj bi znašala 779 milijonov prodanih aparatov, kar je 16% več kot lani. Podjetje Gartner je za letošnje leto sicer napovedalo 720 milijonov prodanih mobilnikov, a so glede na rezultate prve polovice leta svojo napoved popravili. Lotili so se tudi nekaj dolgoročnih napovedi in po njihovih besedah naj bi bilo leta 2009 prodanih že več kot milijardo mobilnih telefonov.

Indija naj bi po številu prodanih mobilnih telefonov prehitela Kitajsko, saj Indija velja za najhitreje rastoče tržišče, kar se tiče mobilnih telefonov. Tudi v Afriki se obeta izjemno povečana prodaja, ki naj bi jo sprožil fenomen mobilnih telefonov, cenejših od 20 dolarjev.

Pri Gartnerju so se dotaknili tudi proizvajalcev mobilnih telefonov. Trdijo, da podjetja, ki letno proizvedejo manj kot 10 milijonov mobilnih telefonov, čakajo težki časi in boj za obstanek. V tržnem boju bodo tako po napovedih podjetja Gartner vzdržali le najmočnejši.

Vir: Mobisux, 21.7.2005

Datum 21.07.2005
Print