Naslov e-VEM za registracijo samostojnih podjetnikov

S 1.7.2005 je pričel delovati storitveni portal e-VEM, ki bo omogočal registracijo samostojnega podjetnika posameznika na enem mestu.

Storitev bo mogoče opraviti tudi po elektronski poti preko svetovnega spleta od doma ali na eni izmed vstopnih točk po Sloveniji (izpostave Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve, upravne enote in krajevni uradi, Pospeševalni center za malo gospodarstvo in lokalni podjetniški centri, obrtne zbornice, gospodarske zbornice in davčni uradi Davčne uprave Republike Slovenije).

Sistem e-VEM bo omogočal vzpostavljanje elektronske podpore postopkom registracije podjetij, spremljanje izvedbe postopkov, obvladovanje sprememb in izmenjavo podatkov med ustanovami javne uprave. Poseben poudarek uporabe storitev portala e-VEM je v tem, da državljanom oz. (bodočim) podjetnikom ni več treba obiskovati posameznih ustanov (AJPES, DURS, ZPIZ, ZZZS, ...), ampak lahko postopek registracije oz. vse spremembe ter prijavo v obvezno zdravstveno in pokojninsko zavarovanje opravi hitreje in na enem mestu.

Storitveni portal e-VEM je rezultat sodelovanja različnih ustanov javne uprave: Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za gospodarstvo, Ministrstvo za pravosodje, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Davčna uprava RS, Statistični urad RS, Agencija RS za javnopravne evidence in storitve, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, Zavod RS za zaposlovanje, Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtna zbornica Slovenije.

e-VEM >>

Datum 08.08.2005
Print