Naslov Igre, primerne za mlajše

Računalniške igre za otroke so lahko poučne in brez nasilja. Gre za interaktivne igre, ki otroke spodbujajo k razmišljanju.   Ko otrok začne kazati zanimanje za delo z računalnikom, ga počasi z njim seznanimo. Otroka pri delu nadzorujemo in z njim sodelujemo. Na takšen način otroku pokažemo, da je računalnik koristno orodje, s katerim lahko ustvarja. Z njim tudi skupaj odigramo kakšno izmed zabavnih in poučnih igric v slovenščini.  

Pregled nekaterih iger, ki jih prodajata Mladinska knjiga in DZS.  

Detektivi – Zbirka miselnih iger za starejše od 6 let. Igre spodbujajo jezikovne in miselne spodobnosti, ustvarjalnost in reševanje problemov.  

Maks v gradu strahov – Zbirka je primerna za otroke od 4 do 9 let. Igra je v treh jezikih in otroku omogoča učenje tujih jezikov.  

Prigode čebelice Maje 1, 2 – Igra, ki je primerna za otroke od 4 do 8 let, ima različne uganke, ki jih moramo rešiti.  

Stavnica – Je zbirka iger za otroke od 4. do 9. leta. Z njimi se otrok uči pisanja in branja. Igre so primerne za začetno opismenjevanje.  

Timi v živalskem vrtu – Interaktivna pustolovščina je namenjena vsem med 4. in 9. letom. Igra je uporaben učni pripomoček za spoznavanje življenja v živalskem vrtu.  

Vike Viking – velika preizkušnja – Igra je primerna za starejše od štirih let. Je miselna igra.  

Vir: Zupančič, Matic. Preizkušanje za naše mal(čk)e. Monitor, marec 2006.

Datum 26.05.2006
Print