Naslov Predstavitev pravic in izkušenj potrošnikov pri nakupovanju po internetu

V torek, 12. septembra 2006 bo ob 11.00 v Cafeju Metropol na Kersnikovi 6 v Ljubljani dogodek za novinarje v sklopu informativne kampanje Evropske komisije »Pravice imate - uveljavite jih!«, na katerem bodo strokovnjaki ZPS in gostje podrobneje predstavili pravice in izkušnje potrošnikov pri nakupovanju po internetu in kataloški prodaji. 

Medtem ko je kataloška prodaja v Sloveniji že dolgo časa priljubljen način nakupovanja, pa vedno več ljudi spoznava udobje nakupovanja po internetu, kljub nekaterim dvomom v varnost takšnega početja. Ravno zaradi dejstva, da potrošniki izdelka pred nakupom večinoma ne vidijo, ali pa se ta lahko pokvari med dostavo, je poznavanje pravic kataloške prodaje in nakupovanja po internetu izrednega pomena, saj krepi zaupanje v ta tržni segment.  

Poleg vodje predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, ga. Mihele Zupančič in predsednice Zveze potrošnikov Slovenije ga. Brede Kutin, bodo o izkušnjah pri prodaji po katalogih ali internetu in varnosti spregovorili še Gorazd Božič, vodja SI-CERT oddelka pri Arnesu, g. Lojze Bertoncelj, direktor sektorja internet pri založbi Mladinska knjiga, g. Darko Bulat, predsednik SISPA in g. Damijan Mali, direktor spletne trgovine Neckermann, pravice, ki jih imajo potrošniki ob nakupovanju na tak način, pa bo predstavil pravnik ZPS g. Peter Golob. V času dogodka bo na spletni strani www.pravicepotrosnik odprta tudi spletna klepetalnica, kjer bosta strokovnjaka ZPS odgovarjala na vprašanja, vezana na temo dogodka. 

Pravice potrošnikov >>

Vir ZPS
Datum 06.09.2006
Print