Naslov Speči kabelski operaterji

Slovenski internetni trg naj bi bil le na videz dinamičen, piše Večer. Resničnost je drugačna, saj se v resnici bije boj med tremi, največ štirimi ponudniki, medtem ko drugi spijo. Spijo pa predvsem kabelski operaterji, katere je konkurenca že prehitela za vsaj en korak.

T-2, Volja in Amis so napravili največji skok. Če omenjeni trojici dodamo še SiOL, lahko ugotovimo, da skupaj vsi štirje mesečno priključijo okrog 20.000 novih xDSL uporabnikov, trg kabelskih operaterjev pa se iz meseca v mesec manjša. Kabelski operaterji zaostajajo tudi na področju HDTV (televizija z visoko ločljivostjo), saj se telekomi že aktivno povezujejo s proizvajalci naprav za sprejem digitalnega signala. Internet poleg prenosa podatkov nase prevzema tudi telefonijo in televizijo.

In kaj lahko zdrami kabelske operaterje? V dveh letih še niso uspeli ponuditi IP-telefonije, niti niso razširili programske sheme. Uporabniki imajo na voljo ravno toliko storitev, kot so jih imeli pred leti. Eden izmed redkih ukrepov je dvig cen TV in interneta.

Vir: Štor, Bojan. Umiranje med spanjem? Večer, 7.9.2006

Vir Večer
Datum 11.09.2006
Print