Naslov Potisne vsebine na mobilnih telefonih

Ob koncu devetdesetih let so bila na računalnikih zelo popularna potisna sporočila (push media), piše Dnevnik.

Uporabnik je se je na določene informacije naročil in jih prejemal preko elektronske pošte, kar mu je prihranilo čas, ki bi ga sicer zapravil z iskanjem. Tehnologija je zaradi neprilagojene programske opreme, prezasedenosti internetnega omrežja ter prejemanja reklam namesto informacij hitro zamrla.

Zdaj se potisne vsebine ponovno pojavljajo, tokrat na mobilnih telefonih. Za zdaj sta programsko opremo, ki podpira potisne vsebine, razvili Motorola in Nokia. Programa med seboj sicer nista združljiva, delujeta pa po podobnem principu. Področja, s katerih želimo prejemati novice, urejamo sami, oba pa med viri ponujata preverjene in znane vire, kot je časopis New York Times. Naročnina je odvisna od tipov naročenih informacij, giblje pa se med 10 in 20 $. Uporabnik lahko potisna sporočila prejema ves čas, brez dodatnega priklopa na internet, saj so mobilni telefoni lahko s spletom povezani ves čas.

Slovenija s potisnimi sporočili še zaostaja za svetom, saj oba večja mobilna operaterja ponujata le wap portal z zbranimi aktualnimi novicami.

Vir: Kmetec Danijel. Push vsebine se ponovno rojevajo - na mobilnikih. Dnevnik, 14.9.2006

Datum 22.09.2006
Print