Naslov Virtualni svet Second Life

Reuters je odprl virtualni urad z novicami v spletnem svetu Second Life, piše BBC News.

Urad bo vodil Adam Pasick, poročal pa bo o življenju in poslovnem svetu spletnega sveta Second Life. Virtualni svet ima že več kot milijon članov, med katerimi je 40 % rednih obiskovalcev. Avtomobilski proizvajalec Toyota načrtuje virtualno različico avtomobila Scion xB, ki bo na voljo v virtualnem svetu, BBC Radio One pa je v omenjeni igri najel otok, ki ga bodo uporabljali za koncerte.

Dopisnik oziroma vodja omenjenega urada Adam Pasnick je povedal, da se bo v virtualnem svetu obnašal tako kot v pravem, saj bo ravno tako iskal zgodbe in novice. Poleg tega bo preiskoval vprašanja, ki se postavljajo ob širjenju spletnih svetov, npr. skupne značilnosti realnih in virtualnih gospodarstev. Denarna enota virtualnega sveta, lindenski dolarji, se lahko zamenja za pravi denar, nekateri redni igralci oziroma obiskovalci tako celo nekaj zaslužijo.

Novice bodo del spletnega dnevnika, s katerim bo Reuters poskrbel, da bodo obiskovalci virtualnega sveta Second Life na tekočem z virtualnimi in realnimi novicami.

Vir: BBC News, 16.10.2006

Datum 20.10.2006
Print