Naslov 64 javnih e-točk več na podeželju

Na Javnem razpisu za postavitev javne e-točke je Ministrstvo za gospodarstvo (MG) izbralo 64 prijaviteljev, ki jim bo v celoti financiralo naložbo.

Na naslednjih lokacijah bodo odslej stale javne e-točke: Cerknica, Postojna, Brežice, Moravske Toplice, Cankova, Beltinci, Dobrova-Polhov Gradec in še v nekaterih ostalih občinah. Javne e-točke bodo odslej imela tudi nekatera društva: Društvo Gabr Koritnice, Turistično društvo Bohinj, Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli, Klub mladih Kozje, Turistično društvo Lokve, Turistično društvo Bučka, ter drugi.

Glavni namen javnega razpisa je financiranje postavitve javnih e-točk v ruralnih območjih. E-točke bodo omogočale povezavo s svetovnim spletom prek WiFi brezžičnih komunikacij. Ministrstvo s tem želi spodbuditi vključitev ruralnih območij v razvoj informacijske družbe ter zmanjšati digitalni razkorak. Na javni razpis je prispelo 222 vlog, 64 prijaviteljev pa je bilo izbranih. Skupna vrednost izbranih vlog, ki so bile najvišje ocenjene, znaša skoraj 120 milijonov tolarjev.

Vir: Ministrstvo za gospodarstvo, 10.10.2006

Datum 19.10.2006
Print