Naslov Gooogle predstavil lastno storitev plačevanja preko spleta

Google je pred kratkim začel ponujati novo storitev plačevanja gPay, piše Večer. Storitev je bila dolgo napovedovana in pričakovana, saj storitve, ki jih ponuja Google, zaradi enostavnosti in preglednosti dosežejo velik uspeh.

Podjetje PayPal je že pred leti ugotovilo kakšen potencial predstavlja spletno nakupovanje, zato so razvili sistem plačevanja, pri katerem podjetje posreduje med kupcem in prodajalcem. Prodajalec ne dobi denarja, dokler ne izpolni svojih obveznosti, kupcu pa ni treba vpisovati številke plačilne kartice. Potencial so spoznali tudi pri podjetju eBay, ki se je nato povezalo s podjetjem PayPal. Nekateri poznavalci razmer pravijo, da bo gPay skoraj zagotovo zamajal uspeh PayPala. Prvi, ki bosta začeli uporabljati novi plačilni mehanizem, bosta podjetji Starbucks in Buy.com. eBay se je medtem že povezal s portalom Yahoo! In se dogovoril za ekskluzivno uporabo PayPala.

gPay lahko učinkovito in hitro nadomesti praznino na trgu, najverjetneje pa bosta na spletu obveljala vsaj dva plačilna mehanizma. Pomembneje je, da bosta Google in eBay uporabljala virtualni denar, ki ga bomo lahko zaslužili in zapravili na virtualen način. Zapravljali bomo seveda le, če bomo imeli denar.

Vir: Večer, 2.11.2006

Vir Večer
Datum 13.11.2006
Print