Naslov Vrednost varnostnih kopij

Na osebnih računalnikih se vedno skrivajo podatki, ki za nekoga predstavljajo posebno vrednost, piše SiOL.

Ti podatki so tako ali drugače za nas neprecenljivi. Večino vsebin, ki jih ustvarimo, ustvarimo s pomočjo računalnika, bodisi diplomske naloge, ljubezenska pisma ali knjige. Teh stvaritev ne moremo ponoviti, zato svarila o varnostnem shranjevanju in izdelovanju niso nova. Veliko programske opreme na trgu je namenjene izdelovanju varnostnih kopij, a kljub naprednosti teh programov še vedno obstaja možnost, da dragocene podatke izgubimo.

Večina uporabnikov misli, da s preprostim mesečnim presnemavanjem podatkov in datotek na CD ali DVD opravijo vse, kar je za zavarovanje podatkov potrebno. A vsak medij je uničljiv, zato shranjevanje na kakršenkoli medij ne jamči ničesar. Uporabniki delajo napake tudi s tem, ko shranjujejo svoje podatke na eno in isto mesto. Ob vseh možnostih, ki jih danes ponuja svetovni splet, lahko svoje stvaritve z malo truda shranimo na strežnik. Verjetnost, da se strežniku kaj zgodi, je minimalna, večina strežnikov pa ima v sistemu vgrajeno samodejno izvajanje varnostnih kopij. Poleg shranjevanja na strežnik in CD lahko uporabimo še USB ključ.

Splača se potruditi, saj podjetja, ki se ukvarjajo s pridobivanjem izgubljenih podatkov, služijo mastne denarce. Povečajte torej varnost svojih podatkov.

Vir: Amon, Bojan. (Ne)varna kopija. SiOL, 13.11.2006

Vir SiOL
Datum 29.11.2006
Print