Naslov Svetovna manjšina ljudi, ki zavrača tehnologijo

Na svetu obstajajo ljudje, piše Dnevnik, ki namerno zavračajo uporabo interneta in drugih modernih tehnologij, kot so mobilni telefoni.

Obstaja torej svetovna manjšina, ki zavrača neprestano dosegljivost, dostopnost in napajanje. Valu novih tehnologij se upirajo tudi mladi, ki sicer veljajo za največje potrošnike multimedijskega trga. Vzroki zavračanja niso v stroških ali pomanjkljivi izobrazbi, ampak v tem, da določenih tehnologij enostavno ne potrebujejo. Kdor se bo v prihodnosti uspel izključiti iz svetovnega omrežja, bo lahko na to zelo ponosen.

Zaradi vse bolj pogoste internetne komunikacije se lahko zgodi, da so tisti, ki so izpuščeni pri komunikaciji preko interneta ali elektronske pošte, pogosto izpuščeni tudi iz prijateljskega kroga. Na spletu se tako razvija nova kultura, ki jo aktivni posamezniki lahko soustvarjajo, zato je zelo težko reči ne.

Nekateri »zavračalci« menijo, da težave nastanejo, ko ljudje postanejo odvisni in se ne znajo izklopiti, obenem pa opozarjajo, da veliko ljudi misli, da bomo brez tehnologije zamudili jutri.

Vir: Dnevnik, 17.1.2007

Datum 02.02.2007
Print